Roosendaal

Stad en gemeente in Westelijk Noord-Brabant. De gemeente bestond oorspronkelijk uit de stad Roosendaal, het dorp Nispen en een aantal gehuchten (waaronder Bulk, Haink en Vroenhout) en heette toen Roosendaal en Nispen. In 1997 werd de gemeente uitgebreid met de voormalig gemeente Wouw bevattende de dorpen Wouw, Heerle, Moerstraten en Wouwse Plantage en een aantal gehuchten waaronder Oosterlaar en Spellestraat. De gemeentenaam werd toen ook officieel Roosendaal.

Adrianus Peetersen van den Bosch werd op 31 december 1658 te Roosendaal gedoopt. Hij trouwde op 2 november 1680 met Petronella Joris Goedensoon en hij overleed op 3 november 1702 en werd in de kerk begraven. Petronilla hertrouwde op 1 mei 1707 te Roosendaal met Franciscus Hubrechtse Francken. Petronelle en Adrianus zoon Joannes Adrianus van den Bosch werd op 24 december 1692 te Roosendaal gedoopt.
Willem Adriaens Tymers (Teuntje Lucasse's Snoep derde echtgenoot) kwam uit Roosendaal.

Dit artikel wordt tezijnertijd aangevuld...

Zie ook een beschrijving van Roosendaal uit het Aardrijkskundig woordenboek van A.J. van der Aa uit 1839 en volgende jaren.
Zie ook een beschrijving van de gemeente Roosendaal en Nispen uit het Aardrijkskundig woordenboek van A.J. van der Aa uit 1839 en volgende jaren.

Terug naar index plaatsen