Noord-Kraaijertpolder

Polder op Zuid-Beveland gedeeltelijk in de gemeente Borsele gedeeltelijk in de gemeente Goes. Voor de gemeentelijke herindeling van Zuid-Beveland in 1970 behoorde de polder in zijn geheel tot de gemeente 's-Heer Arendskerke. Een deel van het dorp Lewedorp ligt in deze polder.

Franciscus Janse Aerts en Petronelle Hubregtse van 't Westeinde woonden enige tijd in de Noord-Kraaijertpolder, in ieder geval rond 1765. Hun zoon Franciscus Franse Ars, met zijn vrouw Clasina Gillisse Oosthoek en hun gezin (inclusief Cornelius Franse Ars) woonden eveneens een aantal jaren in deze polder, in ieder geval rond 1804.
Cornelius van 't Westeinde woonde met zijn gezin enige jaren in de Noord-Kraaijertpolder. Zijn eerste vrouw Joanna Wilmse de Jonge overleed op 17 mei 1797 in de Noord-Kraaijertpolder. Zijn tweede vrouw Magdalena Hoondert woonde in 1832 in de Noord-Kraaijert en bezat daar een aantal huizen, bouwland en andere percelen (kadastraal C7 t/m C26 en C28 gemeente 's-Heer Arendskerke.
Albertus Cornelisse Pover en Jobina Marinusse Langemare woonden enige tijd in de Noord-Kraaijertpolder. Hun dochter Magdalena Pover werd in januari 1801 in deze polder geboren.

Dit artikel wordt tezijnertijd aangevuld...

Zie ook een beschrijving van de Noord- Kraaijertpolder uit het Aardrijkskundig woordenboek van A.J. van der Aa uit 1839 en volgende jaren.

Terug naar index plaatsen