Nieuwe West-Kraaijertpolder

Polder op Zuid-Beveland in de gemeente Borsele. Voor de gemeentelijke herindeling van Zuid-Beveland in 1970 behoorde de polder tot drie verschillende gemeenten: 's-Heer Arendskerke, 's-Heerenhoek en Borssele.
Johannes Adriaense Pover woonde vanaf ongeveer 1700 in de Nieuwe West-Kraaijertpolder. Hij woonde daar met zijn vrouw Maria de Vriese en zijn gezin waaronder Adriaen Janse Pover en Laurentius Janse Pover. Hun dochter Maria Janesse Pover (eerste vrouw van Leonardus Cornelisse Knuit) werd in maart 1704 in de Nieuwe West-Kraaijertpolder geboren en op 30 maart 1704 door de RK Landspastoor gedoopt.
Cornelius Janse Oostdijck en Cornelia Cornelisse Bouwens Westhof trouwden (RK landspastoor) op 7 december 1706 in de Nieuwe West-Kraaijertpolder. Hun zoon Petrus Cornelisse Oostdijk en zijn vrouw Adriana Pieterse Vlasman woonde rond 1740 in de Nieuwe West-Kraaijertpolder.
Leonardus Pieters Westhoeve en Cornelia Cornelisse Almekinders en hun gezin waaronder Helena Leijnse Westhoeve woonden rond 1712 enige tijd in de Nieuwe West-Kraaijert.
Hubertus Marinusse Beck en Johanna Françoise de Wijn woonden met hun gezin in de Nieuwe West-Kraaijertpolder. Hun zoon Joannis Hubrechtse Bek werd in januari 1721 in de Nieuwe West-Kraaijertpolder geboren en op 25 januari 1721 gedoopt door de RK Landspastoor.
Magdalene Adriaanse van den Dries woonde vanaf 1743 in de Nieuwe West-Kraaijertpolder, zowel met haar eerste echtgenoot (Jacobus Pieterse de Keijser), als haar tweede echtgenoot (Nicolaas Willemse Hoondert). Zij overleed op 31 maart 1761 in de Nieuwe West-Kraaijertpolder. Magdalena en Nicolaas' zoon Nicolaas Willemse Hoondert werd rond februari 1750 in de Nieuwe West-Kraaijertpolder geboren (vermoedelijk op de hoeve van zijn vader) en op 1 februarie 1750 door de RK Landspastoor gedoopt. In 1787 is Nicolaas een van de verkopers van deze hoeve.
Adrianus Pieterse de Winter en Antonia Cornelisse Knuit woonden (ongeveer 1765) in de Nieuwe West-Kraaijertpolder.

Dit artikel wordt tezijnertijd aangevuld...

Zie ook een beschrijving van de Nieuwe West-Kraaijertpolder uit het Aardrijkskundig woordenboek van A.J. van der Aa uit 1839 en volgden jaren.

Terug naar index plaatsen