Lewedorp

Dorp op Zuid-Beveland in de gemeente Borsele in de West-Kraaijertpolder. Voor de gemeentelijke herindeling van Zuid-Beveland behoorde het dorp tot de gemeente 's-Heer Arendskerke. Dit dorp ontstond uit een gehucht ten zuiden van het spoorwegstation Noord-Kraaijert aan de rijksweg van Goes naar Middelburg dat bij gebrek aan een andere naam vaak Noord-Kraaijert genoemd werd, doch soms ook West-Kraaijert, naar de polder waarin het gelegen was. Vanwege de gunstige ligging ten opzichte van spoor- en verkeerswegen werd dit gehucht steeds groter en het kreeg definitief een dorpse uitstraling toen de katholieke kerk besloot hier een aan St. Eligius gewijd kerkgebouw te bouwen. In 1929 besloot de gemeenteraad van 's-Heer Arendskerke het dorp naar haar burgemeester jonkheer U.E. Lewe van Neijenstein te vernoemen tot Lewedorp.

Jacobus Cornelis Adriaenssens, Maria Timmerman en hun nog niet getrouwde kinderen verhuisden begin vijftiger jaren naar Nieuwe Rijksweg 67 in de West-Kraaijertpolder net buiten Lewedorp.
Severinus Adriaenssens, Jacobus Cornelis Adriaenssens en Maria Timmerman werden op de RK Begraafplaats van Lewedorp begraven.

Dit artikel wordt tezijnertijd aangevuld...

Terug naar index plaatsen