Krabbendijke

Dorp en voormalige gemeente op Zuid-Beveland. In 1816 annexeerde Krabbendijke de gemeente Nieuwlande. De gemeente Krabbendijke ging in 1970 op in de nieuwgevormde gemeente Reimerswaal. De gemeente bestond uit het dorp Krabbendijke in de Nieuw-Krabbendijkepolder en een deel van het dorp Oostdijk.

Cornelis Tobiasse van Boven werd rond 1650 te Krabbendijke geboren en trouwde daar op 1 oktober 1671 met Neeltje Pieterse Poelman. Hij woonde het grootste deel van zijn leven te Krabbendijke en bezat diverse landerijen. Cornelis en Neeltje's zoon Jacob Cornelisz van Boven werd op 18 oktober 1682 te Krabbendijke gedoopt. Hij trouwde op 12 december 1703 te Krabbendijke met zijn eerste vrouw Janneke Hendrikse Weststrate en op 29 oktober 1706 met zijn tweede vrouw Jannetje Dirkse Leerdam. Hun dochter Dina Jacobsdochter van Boven werd vermoedelijk in de Oud-Krabbendijkepolder geboren en op 12 juli 1711 te Krabbendijke gedoopt en trouwde op 15 april 1735 met Cornelis Cornelisse Westveer. Zowel Cornelis als hun dochter Jannetje Cornelisse Westveer werden vermoedelijk eveneens te Krabbendijke geboren.
Pieternella Pieterse van Balen kwam uit Krabbendijke (voor 1682).
Natanael Willems Hoebeke en Elisabeth Cornelisdr Jeremias gingen op 4 februari 1695 te Krabbendijke in ondertrouw.

Dit artikel wordt tezijnertijd aangevuld...

Zie ook een beschrijving van het dorp Krabbendijke uit het Aardrijkskundig woordenboek van A.J. van der Aa uit 1839

Zie ook een beschrijving van de gemeeente Krabbendijke en Nieuwlande uit het Aardrijkskundig woordenboek van A.J. van der Aa uit 1839

Terug naar index plaatsen