Kattendijke

Dorp en voormalige gemeente op Zuid-Beveland. De gemeente werd in 1970 geannexeerd door de gemeente Goes. De gemeente bestond uit het dorp Kattendijke, gelegen in de Breedewatering, de Wilhelminapolder met Wilhelminadorp, het voormalige eiland Oost-Beveland en een aantal gehuchten en buurten waaronder Monnikendijk.

Maria Adriane Bos kwam uit Kattendijke. Ze trouwde op 11 februari 1688 te Kattendijke met Christiaen Jellisse. Hun dochter Anna Maria Christiaanse Zerneldis werd in augustus 1688 te Kattendijke geboren en op 21 augustus 1788 gedoopt door de RK Landspastoor.
Susanna Jacobse Vermeule woonde met haar eerste echtgenoot Cornelis Adriaanse de Meij te Kattendijke en trouwde op 30 april 1726 (ondertrouw 13 april 1726) te Kattendijke met haar tweede echtgenoot Francis van Meersschen. Susanna en Jacobus' zoon Jacobus Cornelisse de Meij en Maria Janse Vermeerbergen trouwden op 22 december 1744 (RK, LP) te Kattendijke en woonden te Kattendijke, hun zoon Cornelius Jacobs de Meij werd ongeveer oktober 1745 te Kattendijke geboren en werd op 3 oktober 1745 door de RK Landspastoor gedoopt.
Joannes van de Pas, Margaretha Oostdijk en hun dochter Barbara van der Pas woonden enige jaren te Kattendijke (tot ongeveer 1796, volgens sommige bronnen Barbara tot 1805).
Pieternella Dankaards tweede echtgenoot Andreas Everaard overleed op 22 januari 1799 te Kattendijke.

Dit artikel wordt tezijnertijd aangevuld...

Zie ook een beschrijving van het dorp Kattendijke uit het Aardrijkskundig woordenboek van A.J. van der Aa uit 1839 en volgende jaren
Zie ook een beschrijving van de gemeente Kattendijke en Oost-Beveland uit het Aardrijkskundig woordenboek van A.J. van der Aa uit 1839 en volgende jaren
Terug naar index plaatsen